Klik Hier

Online Community Manager met Social Media skills

Ben jij iemand die graag de touwtjes in handen neemt? Een aanpakker en bruggenbouwer? Zoek je een uitdagende maar ook dankbare klus met veel ruimte voor eigen initiatief en creativiteit? Dan is dit een prachtige kans.

Uren

32 – 40 uur per week

Opleiding

Minimaal HBO werk- en denkniveau

Werkervaring

1 – 3 jaar relevante werkervaring

Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar een gedreven ‘duizendpoot’ die hard werken niet schuwt. Het gaat hier om het faciliteren van een hard groeiende community van langdurig zieken en arbeidsongeschikten. Je bent verantwoordelijk voor moderatie van het forum en het activeren van de leden, beheer van de facebook pagina, up to date houden van de content op de website, maken van de nieuwsbrieven en het inzetten van contentmarketing en social media om de doelgroep en relevante partijen te bereiken en te activeren. Je werkt nauw samen met sterk betrokken vrijwilligers en inhoudelijke experts. De mensen van deze community ontmoeten elkaar niet alleen online maar ook in levenden lijve tijdens bijeenkomsten door het hele land.

Wie zoeken we?

Je wordt enthousiast om een hard groeiende community met grote maatschappelijke impact te helpen met jouw professionele ondersteuning. Je bent sociaal ingesteld, weet wat er speelt en hebt er plezier in om met de doelgroep en partijen met wie we samenwerken in contact te staan. In deze veelzijdig en zelfstandige functie wordt eigen initiatief zeer gestimuleerd. Je bent in staat het diverse werk goed te organiseren. Je denkt mee, pakt aan en weet wat er nodig is om de doelgroep enthousiast te krijgen voor het forum, de website en de landelijke en regionale bijeenkomsten. Je houdt van pionieren en weet ook een positieve en kritische bijdrage te leveren.

Wat houdt de functie in?

Met een klein ambitieus en professioneel team ga je aan de slag om van deze community een groot succes te maken samen met de meest actieve en betrokken mensen van de community. Je start en volgt conversaties en je stimuleert de betrokkenheid van de deelnemers. Je bent verantwoordelijk voor de content op de website en het inzetten van de social media om de naamsbekendheid en reputatie te verhogen bij de doelgroep en relevante organisaties.

Belangrijkste werkzaamheden

 • Moderatie van de conversaties op het forum
 • Activatie van de deelnemers van het forum in samenwerking met vrijwilligers
 • Actief onderwerpen inbrengen voor content creatie (voor de website, blogs, nieuwsbrieven enz.) en het vinden van content van anderen om te delen via de social media van de community
 • Relatie opbouwen met andere (online) fora, communities, influencers en relevante organisaties
 • Actief volgen van relevante maatschappelijke ontwikkelingen
 • Opstellen maandelijkse voortgangsrapportage

Wat neem je mee?

 • Een flinke dosis humor, energie en passie voor het vak
 • Zelfstandigheid en tegelijkertijd een echte teamspeler
 • Tact, doelgerichtheid en creativiteit
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau en 1 tot 3 jaar relevante werkervaring*

*Met de gevraagde werkervaring bedoelen wij:

 • ervaring met het activeren van doelgroepen en moderatie van online fora of community's
 • zelfstandig up to date houden van de content van een website
 • expertise met het effectief inzetten van social media
Wat bieden wij jou
 • 32 - 40 uur per week op onze locatie in Amsterdam (deels thuiswerken is mogelijk)
 • Werken in een klein team aan een belangrijk maatschappelijk initiatief
 • Een marktconforme vergoeding en volop ruimte voor verdere professionalisering d.m.v. opleidingen en trainingen
 • Soort betrekking is bespreekbaar

Wie is Metis Media?

Wij zijn een jong bureau van bevlogen mensen met een goed gevoel voor humor (over dat laatste zijn de meningen verdeeld ;-)). Wij zijn ervan overtuigd dat je met digitale middelen gecombineerd met de juiste content de relatie tussen organisaties en hun doelgroepen kan verbeteren. We activeren community’s, zowel online als in levenden lijve, om de gestelde doelen te bereiken. Daarnaast zijn we ook eigenwijze professionals die hun visie graag bewijzen met resultaten. En ook niet onbelangrijk, we vinden het gewoon heel erg leuk om te doen. Samen met jou.

Heb jij zin om deze expeditie met ons aan te gaan?

Als jij graag meebouwt aan iets moois, pro actief bent en bovenal passie meebrengt om ons team te versterken, maak dan met je smartphone een filmpje van maximaal 1 minuut waarin je jezelf presenteert en vertelt waarom jij graag deze uitdaging aan wil gaan.
Mail je filmpje + een kort cv naar Mart Voorsluis via mart@metismedia.nl. Mart reageert dan zo snel mogelijk.