Vindbaarheid en SEO​

We analyseren statistische gegevens van bezoekers aan je website, mensen die reageren op je content en de effecten van de berichten die we plaatsen over de content

Je kunt nog zulke mooie content maken, maar als die niet gevonden wordt heb je er weinig aan. Het goed vindbaar maken van je website en je content is een vak apart en vraagt dus hele specifieke expertise. Het is ook geen eenmalige activiteit maar een continu proces waar je iedere keer als je nieuwe content plaatst rekening mee moet houden.

Hoe verbeteren we jouw vindbaarheid?

Voor het optimaliseren van je vindbaarheid doorlopen we samen met jou een heel gestructureerd proces. Alleen dan weten we zeker dat het resultaat zal opleveren. We beginnen met het analyseren van de gehanteerde techniek, de usability en de bestaande content van je website. Daar komen vaak al hele praktische verbeteringen uit voort.

In stap 2 gaan we op zoek naar een lijst met woorden waarop je het beste gevonden kunt worden. We kijken vanuit een longlist per woord naar de relevantie voor je bedrijf en naar de concurrentie en het zoekvolume in Google. Het resultaat is een lijst met key-words die kunnen worden verwerkt in de content van je site.

Nu begint het optimaliseren pas echt. Van belang is dat er goed beeld is van de resultaten, zodat duidelijk wordt of de aanpassingen ook daadwerkelijk effect hebben. Metis Media maakt daarbij onder andere gebruik van Google Analystics. SEO optimalisatie is dan geen eenmalige activiteit maar een continu proces van meten, analyseren en aanpassen.

Wat levert het op?

  • Concrete verbetering van de vindbaarheid van je website en je content.
  • Je hebt een helder beeld van je belangrijkste zoekwoorden.
  • Duidelijke rapportage van het bezoek naar je website en het surfgedrag.
  • Inzicht in specieke effecten van content en reacties uit de community.

WAT LEVERT HET OP?