WK Voetbal

Wat scoorde in de groepsfase?

Hier vind je onze selectie van nieuws over het WK Voetbal. Leuk? Interessant? Verbazingwekkend? Dat bepaal jij. Wil je weten hoe jouw bedrijf scoort in de media? Wie over je schrijft? En wat ze zeggen? En waar? In onze Media APK vind je het allemaal! Vraag hier een voorbeeld aan en maak kans op een gratis Media APK voor jouw bedrijf.

Wist je dat …

… Kroatië-spits Ante Rebic voorafgaand aan de wedstrijd Kroatië – Argentinië (3-0) zijn zinnen had gezet op het wedstrijdshirt van Lionel Messi om deze aan een goede vriend te geven. Naderhand was hij zo teleurgesteld in de prestatie en het gedrag van de Argentijnen dat hij het shirt uiteindelijk niet meer wilde.

… Cristiano Ronaldo dankzij zijn doelpunt tegen Marokko (1-0) op maar liefst 85 interlanddoelpunten staat en daarmee de tweede plaats bekleedt op de internationale topscorerslijst. Wat zou Cristiano Ronaldo er van vinden dat hij nog niet in de buurt komt van Iraans international Ali Daei, die maar liefst 109 interlanddoelpunten heeft gemaakt.

… De bondscoach van Zuid-Korea de rugnummers van zijn spelers heeft omgewisseld voorafgaand aan de wedstrijd tegen Zweden om de tegenstanders te misleiden.

Over welke spelers schrijft onze pers het meest?

De strijd wordt hier uiteraard aangevoerd door Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Lozano lijkt door zijn populaire status bij PSV en zijn goede prestaties op het WK een “hot topic” voor journalisten.

Welke teams zijn het meest populair in de pers?

Het valt op dat de Nederlandse pers het meeste publiceert over het Marokkaanse voetbalelftal en een stuk minder over bijvoorbeeld Spanje en Duitsland. Helaas zijn de Marokkaanse voetballers al uitgeschakeld.

Wat vinden we van de videoarbitrage (VAR)?

Op social media is het sentiment over de Video Assistant Referee (VAR) erg wisselend. Dit is vooral goed te zien op de speeldagen waarop de VAR voor cruciale beslissingen gezorgd heeft.

Waar lees je het meest over het WK?

Het WK voetbal is een veelbesproken onderwerp in Nederland, ondanks dat we zelf niet mee doen. Bovenstaande bronnen houden ons dagelijks op de hoogte, waarbij het AD het meeste publiceert over dit onderwerp.

Hoe wordt er gereageerd via social media op de prestaties van het Duitse elftal?

Er is duidelijk zichtbaar dat tijdens de wedstrijddagen van het Duitse elftal (17, 23 en 27 juni) er op social media enorm veel wordt gepost over Duitsland ten opzichte van de andere wedstrijddagen. Daarbij heeft de onverwachte vroege uitschakeling door het verlies tegen Zuid-Korea op 27 juni veel teweeg gebracht en is goed te zien dat dit een enorm effect heeft gehad op het volume en het bereik van de social media posts. Deze schoten die dag namelijk gigantisch omhoog; er waren maar liefst 264.000 social media berichten geplaatst over de uitkomst van de wedstrijd. De uitschakeling dankzij het verlies tegen Zuid-Korea had een groter effect op het social media volume en bereik dan het verlies tegen Mexico op 17 juni en de late overwinning tegen Zweden op 23 juni.

Feestende Mexicanen veroorzaken aardbeving

De dag dat Duitsland verloor van Mexico stond in het teken van opmerkelijk nieuws, namelijk dat de “massive jumps” van de feestende Mexicaanse supporters tijdens het vieren van de overwinning van hun nationale ploeg een “artificial quake” in het land hadden veroorzaakt. In de blauwe bolletjes, waarin de meest besproken onderwerpen op de dag van de wedstrijd staan, komt dit duidelijk naar voren.

Wil je weten wat er over jouw bedrijf wordt gezegd?

Ook als je zelf niet publiceert wordt er wel over je geschreven. Wil je weten wie over je schrijft? En wat ze zeggen? En waar? In onze Media APK vind je het allemaal! Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.